• Регистрация

Националната търговско-банкова гимназия шампион по баскет 3х3 за купа „В. Манченко“

При девойките 119 СУ триумфира след продължения над 7 СУ Националната търговско-банкова гимназия сп...

22-о ще защитава купа „Манченко“ на 8 юни срещу куп претенденти: НФСГ, НТБГ, Увекинд, I АЕГ...

Шампионите и при момчетата, и при момичетата получават мобилни апарати MotorolaOne

Глушков ще връчи за 4-и път купа "В. Манченко" за девойки в събота в зала "Румен Пейчев"

Мис Турнир ще получи специален подарък от Жаклин ЗлатановаГеорги Глушков, президент на БФБ ще връчи ...

БК ЦСКА получи чисто нов кош – дарение от приятелите на Методи Манченко

На турнира 3х3 „Васил Манченко“ за девойки бе награден БК ЦСКА. Изпълнителния директор на клуба – Ро...

Габриела Влахова от 22 СОУ е първата Мис Турнир

  Габриела Влахова бе удостоена с титлата Мис Турнир. Представителката на 22 СОУ, която играе ...

Шампион при девойките за Купа Манченко е 22 СУ

Калина Иванова от 31 СУЧЕМ - първата шампионка на София на тройки за трофея на името на Георги Панов...

22 СОУ спечели с класа купа „Васил Манченко“

Всички резултати от 4-ия ежегоден турнир по баскетбол 3х3 – тук Финалистките от миналата година от ...

Виктория Койчева носи бронзови медали на 119 СУ, с най-много овладени топки

И тази година предините победители от 119 СУ показаха, че разполагат с талантливи играчи, но много и...

Виолета Григорова от 22 СОУ с 2 статуетки за най-полезен и най-резултатен играч

Виолета Григорова от 9 Б клас на 22 СОУ „Георги С. Раковски“ спечели признанието за MVP на тазгодишн...

Калина Иванова от 31 СУЧЕМ – с трофея „Георги Панов-Гецата“ за N1 от тройката

Калина Иванова още от първия  мач по баскетбол 3х3 до финала в турнира за купа  „Васил Мнч...

 • Националната търговско-банкова гимназия шампион по баскет 3х3 за купа „В. Манченко“

  Saturday, 08 June 2019 23:13
 • 22-о ще защитава купа „Манченко“ на 8 юни срещу куп претенденти: НФСГ, НТБГ, Увекинд, I АЕГ...

  Thursday, 06 June 2019 18:50
 • Глушков ще връчи за 4-и път купа "В. Манченко" за девойки в събота в зала "Румен Пейчев"

  Sunday, 10 December 2017 13:01
 • БК ЦСКА получи чисто нов кош – дарение от приятелите на Методи Манченко

  Sunday, 10 December 2017 12:55
 • Габриела Влахова от 22 СОУ е първата Мис Турнир

  Sunday, 10 December 2017 12:53
 • Шампион при девойките за Купа Манченко е 22 СУ

  Saturday, 09 December 2017 23:17
 • 22 СОУ спечели с класа купа „Васил Манченко“

  Saturday, 09 December 2017 23:15
 • Виктория Койчева носи бронзови медали на 119 СУ, с най-много овладени топки

  Saturday, 09 December 2017 23:10
 • Виолета Григорова от 22 СОУ с 2 статуетки за най-полезен и най-резултатен играч

  Saturday, 09 December 2017 23:08
 • Калина Иванова от 31 СУЧЕМ – с трофея „Георги Панов-Гецата“ за N1 от тройката

  Saturday, 09 December 2017 23:05
 • vivacom
 • ringmall
 • intersport
 • sofia2018 logo
 • bfa
 • sofia

Георги Младенов изтегли жребия за шестото издание на Купа „Манченко“

Спортисти, учители и участници в турнирите за купа „Манченко“ се снимат с посланиците – Георги Младенов в баскетбола и Ангел Рангелов – във футбола в инфоцентъра на „София – европейска столица на спорта“ след тегленето на жребия за надпреварите в събота в Южния парк Спортисти, учители и участници в турнирите за купа „Манченко“ се снимат с посланиците – Георги Младенов в баскетбола и Ангел Рангелов – във футбола в инфоцентъра на „София – европейска столица на спорта“ след тегленето на жребия за надпреварите в събота в Южния парк

Георги Младенов изтегли жребия за шестия ежегоден турнир по баскетбол 3x3 за ученици на столичните гимназии за купа „Васил Манченко“. Победителите от миналата година – баскетболистите на Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия  "Христо Ботев" ще започнат защитата на титлата си срещу 119 СУ в събота на кортовете, разположени за първи път в Южния парк.

Турнирът е част от феста „Спортувай в твоя град“, организиран от „София - Европейска столица на спорта“ и ще се проведе между 9:30 и 13.00 ч. Шампионатът на София по тройки за ученици за трофея „Георги Панов“ започва в 12:30, а веднага след това и - финала на надпреварата, в която и този път се включиха 10 отбора.

На поляната до баскетболните игрища пък ще се проведе четвъртият турнир по мини футбол за едноименната купа. В надпреварата ще вземат участие 6 гимназии, като посланика на надпреварата – легендата на ЦСКА Ангел Рангелов изтегли жребия. Миналогодишният победител Първа английска езикова гимназия ще мери сили с отборите на 119 СУ и СГСАГ. Финалистът от миналогодишния турнир 133СУ ще се изправи срещу СМГ и НГДЕК във втората група.

Главният мениджър на "Българската асоциация по мини футбол" Пламен Божидаров, който е спортен директор на футболния турнир,  обяви, че по повод 10-годишнината на организацията,  ще изтегли с томбола между всички футболисти щастливец, който ще спечели билет за мач на националния отбор на Англия  и пътуване до  митичния "Уембли" тази есен.

В баскетболната надпревара в група  „А“ при носителите на трофея СГСАГ и 119 СУ се паднаха още два шампиони от предните издания: СМГ "Паисий Хилендарски" и 133 СУ "А.С. Пушкин", както и Професионална гимназия по Телекомуникации.                                                  

Най-важните събития  ще бъдат заснети и излъчвани наживо на специално инсталиран екран. Купата, златните медали и таблетите Huawei P9, осигурени от спонсора „Виваком“, ще бъдат връчени на победителите от президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков и посланика на тазгодишното издание - легендата Георги Младенов. Футболистите ще получат призовете си от бившия национал и настоящ треньор Владимир Манчев.

11-кратният шампион на страната с „Левски“, „Спартак“ /Плевен/ и „Славия“ Георги Младенов изтегли с едно от първите си посягания към урната тима на 22 СУ.  Играчите на бяха в „Инфоцентъра“ и Младенов не попусна да се закани, че очаква от тях 100 % раздване на игрището, защото има сантимент към това свое бивше училище.

22 СУ са фаворити, след като миналата година останаха втори. Играчите стартират в 9:30ч. в група „Б“ срещу победителя от третото издание – IАнглийска езикова гимназия. В този поток са още Националната гимназия по древни езици и култури  „Константин-Кирил Философ“, Национална търговско-банкова гимназия и  164 испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес".

Главният организатор Методи Манченко обяви, че приза на постоянния партньор на купата - Столична община, отдел „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“ за Феърплей вече ще се нарича на името на незабравимия педагог на 22 СУ Рени Николова. Тя беше постоянен вдъхновител на турнирите по 3х3 за купа „Манченко“, редовно участваше с юношите, с които стигна до финал през 2017 г. и с девойките, с които триумфира миналия декември, 3 месеца преди да напусне този свят.

„Всички ще я помнят като ведър, скромен и волеви будител на училищния баскетбол, възпитал на не една и две генерации ученици в любов към играта и преследване на собствените мечти в спорта и в живота.“- заяви Методи Манченко    

Малко преди финала на турнира ще се проведе по вече утвърдена традиция шампионат за стрелба от тройката за трофея „Георги Панов“. На въпроса - кои от трите си участия на олимпийски игри Георги Панов е бил и знаменосец на българската олимпийска делегация правилен отговор –  на третата му в „Рим-1960“, даде Живко Иванов от 133 СУ, за което получи награда – баскетболна топка за училището.  

Купата „Васил Манченко“ ще остане завинаги притежание на онова училище, което я спечели три пъти подред. Най-близо до това постижение в баскетбола бе 133 СОУ, което триумфира на първите две издания на турнира, но Първа английска му отне този шанс, а след това последователно триумфираха СМГ и СГСАГ.

През годините утвърдени партньори на проявата са Столична община и БФБ, а за внушителния награден фонд допринасят генералния спонсор „Виваком“, аптеките „Субра“ и веригата спортни магазини „Интерспорт“.

Гости на тегленето на жребия в Инфоцентъра на "София-Европейска столица на спорта 2018" бяха: Георги Младенов - посланик на Купа Манченко, баскетбол 3х3 – 2018, Методи Манченко - организатор на турнирите за купа "Васил Манченко", Ангел Рангелов - технически директор „Купа Манченко“ по минифутбол , Пламен Божидаров - Българска асоциация Минифутбол, Валя Ликова – Столична община, учители и състезатели, като всички направиха накрая снимка за спомен.  

 DSC 0684

auspices cat 2 centre sofia en 1-page-001

 

Васил Манченко – живот като на лента

VasilManchenko