• Регистрация

Строителната гимназия спечели петото издание на 3х3 купа „Васил Манченко“

Победителите СГСАГ в V турнир по 3х3 "Васил Манченко" с купата и наградите - смартфони Победителите СГСАГ в V турнир по 3х3 "Васил Манченко" с купата и наградите - смартфони

Първият трофей „Георги Панов“ за шампион на София в стрелбата от тройката – за Пламен Василев от Националната търговско банкова гимназия

Дъждът в София не изми ентусиазма на участниците по над 10 вида спорт в големия пролетен спортен фест на София "Спортувай в твоя град". Витална част от него бяха V турнир по баскет 3х3 за купа "Васил Манченко" и 3-ия по минифутбол – и двете събития, събрали 120 ученика от елитни столични гимназии, със спонсорството на "Виваком", аптеки „Субра“ и „Интерспорт“.

Победителите от Софийската гимназия по строителство, архитектура и геодезия в баскета получиха преходната купа и смартфони от Георги Глушков, президент на Българската федерация по баскетбол и Милен Велчев, члена УС на БФБ.

СГСАГ в състав Стефан Караганев 12 А, специалност архитектура с английски език, Добри Сталев 12А, Николай Леков 12 Г – геодезия, Петър Пулев 12 ж – транспортно строителство, победи в оспорван финал 22 СУ с 19:15.

Преди това в полуфинала випусниците елиминираха по-малките от тях играчи на 164 езикова гимназия с преподаване на испански език – 11-7.

В групата играчите на Йото Гарабедов последователно и с лекота за разлика минимум 5 точки, взеха скалповете на: Първа английска, Професионалната гимназия по електротехника и автоматика, Националната търговско банкова гимназия и 133 СУ "Пушкин".

22 СУ отстрани трудно на полуфинала дебютанта в надпреварата Търговско банковата гимназия с 11:9, стигнал от първи път до финалната четворка. В групата си възпитаниците на преподавателя Рени Николова преодоляха също всичките съперници, но не толкова убедително: Професионалната гимназия по телекомуникации 11:6, 164 испанска езикова гимназия в много оспорван мач -6:4, шампиона от 2016 г - Софийската математическа гимназия 9:6 и 119 СУ 7:5.

За третото място – НТБГ – 164 Испанска езикова гимназия – 15-9.

Първият трофей Георги Панов за шампиона на София в стрелбата от тройката спечели Пламен Василев от Националната търговско банкова гимназия. В конкуренция на 9 снайпериста - с 3 точни удара от 6 опита той си осигури смартфон Huawei Y6 II Compact, същият с който си тръгнаха от турнира четиримата победители от СГСАГ. Връчиха му го Лили Панова, съпруга на легендата Георги Панов, който напусна този свят, но не и историята на българския баскетбол с неговите сребърен и бронзов медал от европейски първенства и три участия на олимпийски игри. В церемонията по награждаване взе участие проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА.

Ангел Терзиев от 22 СУ е борец номер 1 на турнира, неговият съотборник Ерик Искренов - е най-добър реализатор , а отличието най-ценен играч на турнира взе Николай Леков /СГСАГ/. Всичките си тръгнаха с ваучер на стойност 50 лв за закупуване на спортни артикули от "Интерспорт".

В третия турнир по минифутбол за купа "Манченко", който се игра на площадката на "Спортна София" между учениците на 7 столични гимназии победи Първа английска гимназия. Това стана в последната минута на финала, когато падна единственият гол за 1:0 срещу ексшампиона - 133 СУ "Пушкин".

 

 M0A0910

Секретарят на София - европейска столица на спорта Анатоли Илиев връчва купа "Васил Манченко" на Първа английска гимназия в третия турнир по минифутбол за столичните гимназии по време на феста "Спортувай в твоя град"

 

 

 M0A1112

Членът на УС на БФБ Милен Велчев връчва смартфони на победителите в петия турнир по баскет 3х3 за купа "Васил Манченко" от Гимназията по строителство, архитектура и геодезия

 

 M0A1126

Треньорът и играчите на СГСАГ заедно с президента на БФБ Георги Глушков и члена на УС на БФБ Милен Велчев след връчването на купата "Васил Манченко". На финала на V турнир по 3х3 за купа "Васил Манченко" Строителната гимназия победи 22 СУ с 19:15

 

 M0A0967 1

След края на третия турнир по минифутбол за купа "Манченко" победителите от Първа английска позират с купата и медалите заедно с финалиста 133 СУ и третия в надпреварата СМГ.