• Регистрация

133 СУ започва защитата на титлата си по минифутбол срещу ПГЕА

Десният защитник на ПГЕА Даниел Бейчев от 11 Г клас след изтеглянето на жребия отговори правилно на въпрос и получи топка за отбора си от Пламен Божидаров, главен мениджър на Българската асоциация по минифутбол . Десният защитник на ПГЕА Даниел Бейчев от 11 Г клас след изтеглянето на жребия отговори правилно на въпрос и получи топка за отбора си от Пламен Божидаров, главен мениджър на Българската асоциация по минифутбол .

Програма на 3-ия ежегоден турнир по минифутбол „Васил Манченко“ – неделя 21.5.2017 г. в „Спортна София“ – Борисова градина

Воденият от капитана си Васил Печев отборът на 133 СУ започва Третия турнир за купата „Васил Манченко“ по минифутбол срещу Професионалната гимназия по електротехника и автоматика – София – с треньор Даринка Евтимова. Третият отбор в групата на миналогодишните шампиони е НГДЕК.

СГСАГ на преподавателя Йото Гарабедов е водач в  група Б и ще изиграе първия си мач на турнира срещу 1 Английска езикова гимназия. След като строителите взеха второ място на Градското първенство са амбицирани да вземат реванш и да спечелят преходния трофей заедно с материална награди за всеки участник в тима на стойност 400 лева. В тази компания е и винаги амбициозния тим на СМГ.

По време на тегленето на жребия първата награда за отбора си осигури десният защитник на ПГЕА Даниел Бейчев от 11 Г клас. Той отговори правилно на въпроса кои отбори от Европа участват в Купата на конфедерациите – Португалия, Германия и Русия, за което получи топка за отбора си от организаторите на турнира – семейство Манченко.

Турнирът се провежда със съдействието на Столична община, Дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм”, която определя най-достойния участник по признака Феърплей и  Българската асоциация по минифутбол. 

   

3х3 купата  по минифутбол „Васил Манченко” – история

Началото е дадено през 2015 г. с турнир в Западния парк, по идея на някои от преподавателите с отбори-участници в турнира 3х3 по баскетбол – още от 2013 г. Те са приятно изненадани от добрата организация и наградния фонд. Наградите в турнира и преходната купа, която ще остане в училището, което я спечели три пъти поред,  се предоставят от семейството на Васил Манченко (1931- 2010), двукратен участник на олимпийски игри (1952 и 1956)  и двукратен участник на европейски първенства (1953 и  1955 ) с националния отбор на България, спортен журналист и баскетболен коментатор в Българската Национална Телевизия от 1970 до 1991 години.

НАГРАДЕН ФОНД

Купи и медали за отборите-призьори. Грамоти-ваучери на стойност 40, 30 и 20 лв – съответно за първо, второ, трето място както и ваучери по 40 лв на индивидуалните победители, осигурени от семейството на Васил Манченко.

            Шампиони минфутбол за купа „Манченко“ /момчета/: 2015  г. - Първа английска езикова гимназия, 2016 г. – 133 ЕСПУ;

                                                            Групи и програма

Група А 1.  133 СУ „А.С. Пушкин“2.  Професионална гимназия по електротехника и автоматика – София  3. НГДЕК

Група Б 1.Софийска гимназия по строителство,архитектура и геодезия „Христо Ботев“  2.Софийска математическа гимназия   3.Първа английска езикова Гимназия

Програма

9:00   133 СУ – ПГЕА

9:40   СГСАГ – СМГ

10:20 133 СУ – НГДЕК

11:00 СГСАГ – 1 АЕГ

11:40 ПГЕА – НГДЕК

12:20 СМГ - 1 АЕГ

13:00 Финал за трето място

13:40 Финал  

Текст под снимка

Десният защитник на ПГЕА Даниел Бейчев от 11 Г клас след изтеглянето на жребия отговори правилно на въпрос и получи топка за отбора си от Пламен Божидаров, главен мениджър на Българската асоциация по минифутбол .