• Регистрация

Анна Петкова от 22 СУ е MVP за 2016 година

Георги Панов е на 84 години, видял е всичко в баскетбола и неслучайно е главният селекционер за званието MVP в турнира за купа „Манченко“. Той внимателно проследи всичките 16 мача в третата надпревара за девойки. И още от първия мач набеляза техничния гард на 22 СУ Анна Петкова, която като вихрушка премина през още несъбудилия се тим на 119 СУ – 7:3. Във втория много важен мач с 31 СУЧМ крехката и физика не попречи да се опъне на може би най-рутинираната състезателка Цветелина Димитрова, която е повече център, отколокот гард и еднакво добре стреля от тройката и се бори под коша.

Минималната победа с 5:4 – отново благодарение на смелите пробиви и хитрите пасове на Анна, които вдъхновиха съотборничките и, укрепи самочувствието на отбора, за да вземе най-завързания мач на турнира. Неслучайно и Цветелина и Анна се представиха на ниво и в конкурса за тройки с 2 успешни от 5 опита.

Бате Геца не се отказа от своя избор дори и след финала, в който състезателката на Рени Никлова не успя да върне тима в мача, въпреки че със страхотна тройка успя да изравни за 2:2, но в крайна сметка 119-о СУ се наложи със 7:2. Честито Анна! Трофеят от ръцете на най-голямата жива легенда на българския баскетбол Георги Панов е голямо признание, но и голяма отговорност да изведеш отбора там, където отстъпихте.

Текст под снимка: Крехка и миловидна, но огън на игрището – Анна Петкова от 22 СУ