• Регистрация

Аделина Цолкова от 73 СУ „Владслав Граматик“ стана шампион по тройки за 2016 година

В шампионата за тройки всичките 8 отбора пратиха най-добрите си снайперисти и само една участничка не успя да отбележи нито веднаж, което говори за добра подготовка на всички отбори в този елемент. Получи се здрава битка, където по-добрите нерви и тактика победиха. Този път организаторите позволиха на състезателките да си изберат по техен избор позиция за пет поредни изстрела, поставяйки на изпитание стратегията при 5-е удара.

 Миналогодишната победителка Калина Шушлна (СГСАГ) започна с 5-1. Последва я лидера на 31 СУЧЕМ Цветелина Димитрова – 5:2, след което най-добрата на паркета за 119 СУ Викторя Кръстева даде същия показател. Последваха Дария Найденова (35 СУ) - 0 и Виктория Живкова (7 СУ) – 1. MVP на турнира Анна Петкова вдигна летвата с 2 коша и се изравни по този показател с Цвети и Виктория. И когато мислехме, че ни очаква интригуващ втори кръг, Аделина Цолкова от 73 СУ взриви зала „Румен Пейчев“ с невероятна точност, стил и хладнокръвие три тройки от пет опита, разположени от позицията на 90 градуса и 45 градуса – от двете страни. Изключително майсторство. Поздравленията заваляха още преди последната участничка Теодора Иванова (СМГ) да завръши с 5-1.

Така Аделина спечели ваучер за покупка на спортни стоки за 50 лв., а изящната статуетка и бе връчена от Валентин Лазаров, съдия международна категория, приет в Залата на славата на ФИБА, човек отдал целия си съзнателен живот, повече от 60 години на баскетбола.

С шампион в титулярния състав отборът на 73 СУ – пръв победител в турнира през 2014 г. излезе с повишено самочувствие в полуфинала със 119 СУ, но там Виктория Кръстева взе реванш затова, че изпусна победата в конкурса по тройки, бе неизтощим мотор и тимът на Доля Първанова направи първата решителна крачка към златните медали - със 7:4. За 73-о остана утехата от победата над настоящия шампион 35 СУ за бронзовите медали с категоричното 7:1.

 

Текст под снимка: /4602/: Аделина Цолкова (73 СУ), заедно с Жаклин Златанова и легендарния съдия, член на залата на славата на ФИБА, инж. Валентин Лазаров, който и връчи наградата за шампион в конкурса за тройки