• Регистрация

Глушков връчва дарение на директора на СМГ Антони Стоянов комплект табла

Плакет за Методи Манченко от СМГ- за приноса в развитието на училищния баскетбол

Дарението комплект табла за училищния салон на директора на Софийската математическа гимназия Антони Стоянов бе връчено по време на закриването на турнира при девойките за купа „Манченко - 2016“. Математичките се равняват по силния пол, който спечели изданието за мочета през 2016, но останаха трети в групата си – след победа над 7 СУ 7:4, , загуба от 73 СУ с 4:7 и изключително драматичен и пълен с обрати трети мач с досегашния шампион 35 СУ, завършил със загуба 5:6, след 5:5 в редовното време.

Грамотата, която г-н Стоянов получи, бе тържествено прочетена от лицето на турнира пред строилите се 8 отбора-участници от националката Жаклин Златанова, посланик на купата „Манченко“: „Благодарност за съдействието и усилията на г-н Антони Стоянов, директор на Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”, преподавателя Станислав Алачев и всички ученици на гимназията – участници в проведените турнири по 3х3 за купа "Васил Манченко" от 2013 година до 2016 година.

Поздравления за постоянството, отдадеността на баскетбола и заслужения успех – първото място при момчетата през 2016 г.!

Грамотата-дарение е подписана от президента на БФБ Георги Глушков, член на УС на БФБ Милен Велчев и главния органиатор на турнира Методи Манченко.

В знак на благодарност г-н Стоянов връчи плакета на Методи Манченко от името на СМГ, на която пише: „За съществен принос за развитието на баскетбола в училище!“.

Първият турнир за купа „Манченко“ се проведе в двора на Първа английска гимназия и таблата там бяха подменени специално за случая. През пролетта на 2015 бе почистена, разчертана площадка в Западния парк, а през 2016 г . - нови рингове бяха сложени на баскетплощадката в Северния парк.  

„Благодаря, стараем се купа „Манченко“ да оставя трайни следи като инфраструктура на баскетбола. Имаме големи планове за пролетта. Очакваме в обновения салон на математическата да се случат празници за училищния баскетбол, които ще подпомогнем с радост“ – заяви Методи Манченко.

Текст под снимка /4546/: Директорът на СМГ Антони Стоянов с грамотата-дарение за баскеттаблата и плакетата на благодарност в компанията на легендата Георги Глушков и члена на УС на БФБ Милен Велчев

 

IMG 4464