• Регистрация

Роберт Янакиев от Столична община благодари на организаторите на 3х3 купа „Васил Манченко”

Отляво надясно: Общинският съветник Робърт Янакиев, спонсора на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” Станимир Василев, спортният директор Даниел Дуков и Методи Манченко показват на карта на Борисовата градина площадката, където ще бъде изградено специалното баскет игрище за 3х3 турнир „Манченко” – на площадката, от която тръгват алеите за езерото с лилиите.  Отляво надясно: Общинският съветник Робърт Янакиев, спонсора на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” Станимир Василев, спортният директор Даниел Дуков и Методи Манченко показват на карта на Борисовата градина площадката, където ще бъде изградено специалното баскет игрище за 3х3 турнир „Манченко” – на площадката, от която тръгват алеите за езерото с лилиите.

На 20 май 2014 г., в пресклуб „България” на ст. „Васил Левски” в София  се проведе пресконференция по повод предстоящия на 24 май 2014 г. турнир в столицата от националната спортна програма „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” и второто издание на турнира 3х3 купа „Васил Манченко”. 

В пресконференцията взеха участие Роберт Янакиев – актьорът- общински съветник, който е председател  на постоянната комисия за децата, младежта, спорта и туризма в Столична община и  Станимир Василев - председател на Съвета на директорите на Изи Кредит („Изи Асет Мениджмънт” АД), които изразиха благодарност на семейството на Васил Манченко, че е включил топтурнира на езиковите гимназии в София в рамките на големия спортен фестивал.

Даниел Дуков, който е  спортно-технически директор на „Спортувай с Изи Кредит в твоя град” представени подробности за предстоящия празник в София - седмо издание от веригата „Спортувай с Изи Кредит в твоя град”.

Всеки ще може да се включи безплатно в състезания по баскетбол 3 на 3 на специално изграденото игрище на площадката в Борисовата градина, от която тръгват двете успоредни алеи към езерото с лилиите. Това ще стане обаче след 11 часа, за когато е определено награждаването във второто издание на 3х3 купа „Васил Манченко”.

Записването за участие ще се извършва на място, в деня на събитието, до 9.30 ч., както и онлайн на www.easycredit.bg/sport. Останалите спортове, в които може да се включат желаещите от 12 години нагоре са лека атлетика и колоездене. Тяхното начало е от 10 ч., когато 133 СОУ „А. Пушкин” ще е започнало защитата на преходния трофей – купата „Васил Манченко” срещу 164 Испанска езикова гимназия „Мигел Сервантес”. Отличието, изработено от велинградския художник Борис Костов, ще остане за училището, което първо три пъти спечели турнира.       

Класираните на първите три места в турнира получават материални награди от семейство Манченко под формата на ваучери за покупки във веригата магазини за спортни стоки „Интерспорт”. Първенците ще бъдат изпратени на олимпийски фестивал в Албена.