• Регистрация

Жребят е теглен, групите са ясни за турнира на 24 май

Петър Косев от І АЕГ показва лист с тегления жребий, подписан от спортния директор Филип Илиев Петър Косев от І АЕГ показва лист с тегления жребий, подписан от спортния директор Филип Илиев

Жребият, проведен в 133 ЕСПУ определи двете групи за турнира 3х3 за купата „Васил Манченко”, който ще се проведе на 24 май 2014 година в Борисовата градина. Процедурата бе извършена от спортния директор Филип Илиев в присъствието на Методи Манченко – представител на семейството, което организира проявата и представители на участниците. В група „А” са ІІ АЕГ „Томас Джеферсън”,  І АЕГ, Национална гимназия за древни езици и култура „Константин Кирил Философ”, 164 испанска езикова гимназия "Мигел де Сервантес". 

 В група „Б” бяха изтеглени: 91 Немска езикова гимназия; 133 СОУ; Френска езикова гимназия "Антоан дьо Сент Екзюпери"; СМГ "Паисий Хилендарски".

„Това е много добре организирана проява, за разлика от много други и ние с удоволствие участваме”, заяви след тегленето на жребия Станислав Алачев, преподавател в Софийската математическа гимназия "Паисий Хилендарски".

„Този път ще сме отново с най-добрия си състав и ще вземем реванш за миналогодишния турнир, когато трофей ни се изплъзна на игрището в собствения ни училищен двор” – заяви Петър Косев от отбора на І АЕГ. Наградите се предоставят от Организатора на турнира – семейството на Васил Манченко  и се връчват от негов представител гости и спонсори на турнира Те са както следва:

  1. І място – Преходната купа 3х3 „Васил Манченко” /ако някоя гимназия я спечели три пъти – остава завинаги при нея/ и медали на призьорите. Материални награди на всички участници в отбора.  Осигурено участие в турнира 3х3  по време на младежкия олимпийски фестивал в Албена през юни .
  2. ІІ място – Купа и медали, материални награди
  3. ІІІ място – Купа и медали, материални награди
  4. Най-стойностен играч на турнира  /МVP/ - купа и материална награда 
  5.  Победител в конкурса по стрелба от тройката – купа и материална награда
  6. Феърплей /наградата на Столична община/ - купа и материална награда

Васил Методиев