• Регистрация

Ерик Искренов от 22 СУ заслужи наградата за феърплей

Ерик Искернов - с приза за етична постъпка: "Посвещаваме успеха си на незабравимата ни преподавателка в 22 СОУ Рени Николова" Ерик Искернов - с приза за етична постъпка: "Посвещаваме успеха си на незабравимата ни преподавателка в 22 СОУ Рени Николова"

По време на шестото издание на турнира по баскетбол 3x3 за купа „Манченко“ имаше само една контузия. Ерик Искренов бе повален при сблъсък с друг свой съиграч и не можа да стане от земята в продължение на няколко минути. Той получи травма на носа и кръвотечение, а медицинският екип на събитието му оказа своевременно и компетентно  първа помощ.

Центърът на  отборанапусна игрището за известно време, но се завърна, за да подкрепи съучениците си  в полуфиналната и финалната срещи. Подутото му лице не оказа влияние върху играта му и той бе много ценен за победата на 22 СУ „Г. С. Раковски“. На финала той реализира седем от общо шестнадесет точки за тима.

Ерикполучи статуетката за феърплей, която тази година носи името на Рени Николова. Тя бе треньор на отбора на 22 СУ и незабравима част от турнира „Васил Манченко“.  Ерик специално я почете, като каза, че за първи път е довела същият този  отбор на купа "Манченко" през 2014 г. и сега берат плодовете на общите усилия, които пратиха играчите на финал миналата година.  

 M0A7606

 

Текст: Ния-Виктория Петрова

Снимка: Нели Куртева