• Регистрация

Уникално: посещение мач на Англия на „Уембли“ награда в турнира по минифутбол

Със спечелената топка за училището Мартин Росенов мотивира съотборниците си да защитят купата от миналата година Със спечелената топка за училището Мартин Росенов мотивира съотборниците си да защитят купата от миналата година Фото: manchenkocup.net

Мартин Росенов от Първа английска езикова гимназия спечели футболна топка на жребия

лавният мениджър на "Българската асоциация по мини футбол" Пламен Божидаров обяви,че ще се проведе томбола между всички футболисти и победителят ще спечели билет за мач на националния отбор на Англия на митичния "Уембли" от новия турнир на УЕФА "Лига на нациите".

Пламен Божидаров е спортен директоp на турнира по минифутбол.В надпреварата се записаха 6 тима от 6 софийски гимназии, а жребият бе теглен от легендата Ангел Рангелов,който раздели отборите на 2 групи.

Победителят от всяка една група отива на финал ,а вторите тимове ще водят битка за трето място.

Миналогодишният победител Първа английска гимназия ще мери сили с отборите на 119СУ и Първа английска езикова гимназия.Финалистът от миналогишния турнир 133СУ ще се изправи срещу СМГ И НГДЕК във втората група.

Мартин Росенов от Първа английска езикова гимназия спечели футболна топка на жребия след като първи отговори на въпроса срещу кой тим Русия ще открие световното първенство това лято. Достатъчно бе да чуе „жокера“ на г-н Божидаров – една богата страна и Мартин изстреля точния отговор: Саудитска Арабия

Турнир "МАНЧЕНКО" ще се проведе в Южния парк – на две игрища, разположение на поляната на централната алея откъм бул.Витоша-след шадравана.

Първите мачове: започват в 09:45. 1 АЕГ- СГСАГ и 133 СУ – НГДЕК.

Досегашни победители в състезанието:

2015-Първа английска езикова гимназия(второ място - 119СУ)

2016-133СУ (второ място - СГСАГ)

2017- 1 АЕГ(второ място 133СУ)

Божидар Костов