• Регистрация

Виолета Григорова от 22 СОУ с 2 статуетки за най-полезен и най-резултатен играч

Европейската клубна шампионка и член на УС на БФБ Красимира Банова е прегърнала Виолета Григорова от 22 СОУ „Георги С. Раковски“, безспорният MVP на 2017 г. Европейската клубна шампионка и член на УС на БФБ Красимира Банова е прегърнала Виолета Григорова от 22 СОУ „Георги С. Раковски“, безспорният MVP на 2017 г. Ния-Виктория Петрова/manchenkocup.net

Виолета Григорова от 9 Б клас на 22 СОУ „Георги С. Раковски“ спечели признанието за MVP на тазгодишния 4-и турнир по баскетбол 3х3 за купата „Васил Манченко“.

„Готвихме се цяла година за този момент, след като миналата отстъпихме на финала от 119-о СУ,  радвам се повече на златните медали, отколкото на инидвидуалните отличия, защото имаме много добър отбор и го заслужаваме“ – заяви Виолета. 

Тя бе безспорен лидер - във финалния мач срещу 31 СУЧЕМ отбеляза шест от дванадесетте победни точки за 12:3, а същото се случи и на полуфиналния мач срещу 35 СУ – за 12:2.

Точно заради това получи и признанието за MVP на турнира в силна конкуренция с Виктория Койчева от 119 СОУ, която не успя обаче да изведе тима си до финала за защита на титлата от миналата година.  Наградните статуетки на Столична община  и 100 лв ваучери за покупки в „Интерспорт“ връчи легендарната Красимира Банова, спортен директор на турнира. Като победител в турнира с 22 СОУ Виолета си тръгна от зала „Румен Пейчев“ на стадион ЦСКА и със смартфон от „Виваком“.

 

Ния-Виктория Петрова