• Регистрация

Калина Иванова от 31 СУЧЕМ – с трофея „Георги Панов-Гецата“ за N1 от тройката

Калина Иванова получава наградите си като първия шампион на София от тройката - с трофея Георги Панов-Гецата от неговата съпруга Виолета  син Георги Калина Иванова получава наградите си като първия шампион на София от тройката - с трофея Георги Панов-Гецата от неговата съпруга Виолета син Георги Ния-Виктория Петрова

Калина Иванова още от първия  мач по баскетбол 3х3 до финала в турнира за купа  „Васил Мнченко“  не спря да  впечатлява с уменията си на топреализатор за 31 СУЧЕМ, като многократно успяваше да вкара  от тройката.

Тя каза, че е много щастлива, въпреки че училището и загуби на финала от 22 СУ с 3:12.

„Стрелбата ми е плод на упорити тренировки години наред в редиците на баскетболен клуб „Шампион“ – обясни гардът на 31 СУЧЕМ, която е част от известната фамилия баскетболни деятели Иванови. Баща и Тодор Иванов през последната година активно работеше в УС на БФБ.

В първата фаза на турнира, който се проведе в присъствието на съпругата на патрона му Георги Панов-Гецата -  Виолета и сина му Георги, състезателите трябваше да отправят по 9 уреда по избор от цялата дъга на линията за 3 т.

 Калина стреля последна от фаворитките, но запази хладнокървие и с опитите в самия край достигна  5 попадения, колкото имаха преди това представителките на 22 СОУ Анна Петкова, на 119 СУ София Александрова и на 7 СОУ Йона Тодрова.

„Това е невероятно – мъжете не вкарват по толкова“ – заяви водещият Симеон Найденов.

Във финала четирите се изправиха отново една срещу друга, но този път с правото на 10 опита – по 2 от 5 позиции. Калина беше единствената, която успя а отбележи 4 пъти. Другите претендентки завършиха съответно  София и Ана – с по три, а Йоана – с 2 тройки.

Наградата връчиха Виолета Панова и Георги Панов. Победителката получи смартфон “Motorola C+“, осигурен от генералния спонсор на турнира – „Виваком“, а като състезател, класирал се на второ място -  Ваучер за 30 лв от „Интерспорт“ и комплект тоалетни принадлежности от аптеките „Субра“.

Калина  пожела на всички да практикуват колкото може по-често любимия си спорт и обеща заедно с училището да се върнат още по-силни догодина по това време и да вземат реванш от 22 СУ още на републиканското първенство.